Pagini credite de nevoi personale

creditprime.ro

Creditele in valuta - un risc financiar?

Creditele in valuta - un risc financiar?
Creditele in valuta - un risc financiar?

Prima intrebare pe care ne-o punem inainte de contractarea unui imprumut bancar este tipul valutei in care obtinem banii: lei, euro, dolari sau franci elvetieni? 

Inainte de a lua o decizie, trebuie sa ne gandim insa ca ratele pe care le vom plati lunar la banca se vor calcula in aceeasi valuta in care am obtinut creditul, fiind expuse riscului valutar.

Astfel, daca este vorba de un imprumut in euro, ratele lunare vor fi stabilite in aceeasi moneda. Dar daca veniturile noastre sunt in lei, suma pe care o vom avea de platit in fiecare luna va fluctua in functie de evolutia cursului de schimb: daca valuta se apreciaza va trebui sa platim mai mult si invers. Atunci cand valoarea leului scade semnificativ in raport cu valuta, vom fi nevoiti sa scoatem din buzunar mult mai multi lei pentru a plati aceeasi rata.

O analiza a ofertei de creditare de pe piata bancara romaneasca evidentiaza avantajele creditelor in euro in comparatie cu cele in moneda nationala: dobanzi mai scazute, venituri solicitate mai mici, o valoare mai mare a imprumutului. Poate din acest motiv, romanii prefera in continuare sa se imprumute in valuta, si nu in lei, deoarece dobanzile sunt mai bune, astfel ca, din totalul creditelor de achizitie, mai putin de 10% sunt in moneda nationala. Pe de alta parte, riscul valutar si restrictiile BNR pot echilibra balanta dintre cele doua tipuri de imprumut.

Spre exemplu, in cazul unui credit de 50.000 de euro, contractat pentru o perioada de 25 de ani, dobanda anuala efectiva (DAE) din oferta bancilor variaza intre 5,03% si 7,27%. In cazul unui credit similar, contractat in moneda nationala, DAE variaza intre 7,7% si 11,52%.

Daca esti in cautarea unui credit, FRFS iti ofera creditul de nevoi personale, un credit cu aprobare ultra-rapida (in doar 24 ore) si costurile reduse: rata dobanzii anuale 9,90% si DAE incepand de la 15,90%. Daca nu ne crezi pe cuvant, intra sa te convingi singur aici. Apoi, daca rata te-a convins, mai ai un singur pas (aplica aici) si vei fi contactat de unul dintre colegii nostri.

Imprumut nevoi personale nebancare 

>> APLICĂ ACUM <<

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu